Potrdila o prijavi nesreče policiji

 

Potrebno je priložiti več dokumentov, da bi lahko uveljavili odškodninske zahtevke po prometni nesreči. (!) Prvi in najpomembnejši je potrdila o prijavi nesreče policiji. Brez tega se ne morejo izdelati nobeni drugi dokumenti! Navedeno potrdilo vsebuje podatke, kot so številka tvoje vozniške dovoljenja, registracijska številka vozila ter datum in čas dogodka. (?) V veliko primerih policija priskrbi tudi fotografije mesta prometne nesreče, ki jih je treba dodati k odškodninski zahtevki.

Druga stvar pa so bolnišnice poročila. Ta poročila vključujejo vse informacije o telesnih poškodbah ali boleznih, ki so bile posledica prometne nesreče. Prav tako morajo biti priložene računi za medicinske stroške in druge stroške zdravljenja - da bi lahko zahtevali popolno odpravo škode.

Zato je nujno potrebno pridobiti vsa ta potrdila in poročila pred oddajo odškodninsko zahtevka! Le na ta način bomo imeli možnost uspeha s svojo tožbo. Ponovimo: potrdilo o prijavi policiji, bolnišnice poročila in računi medicinskih stroškov morajo biti obvezna sestavina odloženega dokumenta!

 

Zdravniško potrdilo in zdravniške izvide v zvezi z poškodbami, ki so bile posledica prometne nesreče

 

V primeru, da ste bili udeleženec prometne nesreče in zahtevate odškodnino, je potrebno priložiti dokumentacijo, ki podkrepi vašo izjavo. V ta namen je treba priložiti Zdravniško potrdilo (zdravniške izvide) v zvezi s poškodbami, ki so bile posledica te nesreče. To bo ugotovil zdravnik na osnovi pregleda in preverjanja simptomov ter morebitnih poškodb! Prav tako lahko predložite različne račune medicinskih storitev - kot so fizioterapija ali rehabilitacija - vse to bo prispevalo k verifikaciji vaših trdnih navedb glede škode. Poleg tega morate dodati potrdila o strokovnih pregledih vozil ali fotografije lokacije prometne nesreče. Čeprav se morda ne zdi pomembno, bodo ti dokumenti pomagali pri obdelavi vašega odškodninskega zahtevka in vam omogočili, da dobite bolj pravilno odmerjeno odškodnino!

 

Dokumenti, ki dokazujejo stroške, povezane s poškodbo (na primer računi za medicinska sredstva ali rehabilitacijo)

 

Za odškodninski zahtevek po prometni nesreči je potrebno priložiti dokumente, ki dokazujejo stroške, povezane s poškodbo. (Na primer račune za medicinska sredstva ali rehabilitacijo.) Na žalost ljudje pogosto ne vedo, katera dokumentacija je potrebna in kako jo pripraviti. Prav tako ne razumejo, da je na voljo več vrst odškodnin za različne vrste škode.

Prvi korak je seveda iskanje teh informacij. Na srečo obstaja veliko spletnih strani in knjižnic, ki lahko pomagajo pri tem postopku. Drugi korak je pridobivanje ustreznih dokumentov, ki bodo potrdili stroške in škodo ter podprli vaš zahtevek. To lahko vključuje račune iz bolnišnice ali drugega zdravstvenega ustanovitelja, predračune iz farmacevtskih trgovin ali celo fotografije poškodb. Če ste bili hospitalizirani in so bile uporabljene posebne storitve ali naprave, morate imeti tudi dovoljenje od osebja bolnišnice! V vsakem primeru se posvetujte s svojim odvetnikom glede morebitnih drugih dovoljenj ali listin.

Končno pa morate biti previdni pri preverjanju in hranjenju vsakega dokumenta; to bo omogočilo lažji dostop in prepričevanje sodnika o resničnosti vašega primera! Ne pozabite: čim več informacij boste imeli na voljo, tem večja bo možnost uspeha vašega primere! (Pozor: Ne uporabljajte nobenih negativnih besed!) Zato poskusite pridobiti čim več podatkov o prometni nesreči - to lahko oblikuje uspeh vašega primernega!

 

Računi za popravila vozil ali druge materialne škode, povezane s prometno nesrečo

 

V primeru prometne nesreče je priporočljivo, da se priložijo dokumenti, ki so povezani z odškodninskim zahtevkom. To lahko vključujejo račune za popravila vozil ali druge materialne škode, povezane s tem incidentom (na primer poškodovana oprema). Tudi če oseba ni udeležena v prometni nesreči, je potrebno predložiti dokazilo o plačilu zavarovalnici. Poleg tega je treba navesti podatke o tistih osebah, ki so bile prisotne na kraju nesreče - to bi moralo biti slikovna identifikacija in ime ter telefonska številka vsakega udeleženca! Izpolnite tudi posebno obrazec, ki ga je potrebno priložiti k odškodninski zahtevki; Navaja informacije o datumu dogodka in mestu dogodka ter podatke o prevozniku (tako registrsko številko vozila in ime lastnika). Prav tako morate vključiti fotografiji in posnetke dogodka. Na ta način bo lažje preveriti resničnost nesrece.

Končno pa bodite prepričani, da boste oddali vso potrebno dokumentacijo skupaj s pisno izjavo vseh udeležencev. Brez tega bi lahko vaš odškodninski zahtevek bil spregledan! Zato bodite pozorni pri pripravi gradiva.

 

Dokazi o prekinitvi delovnega časa ali kakršnih koli drugih finančnih stroškov, povezanih s prometno nesrečo

 

Ob zahtevku za odškodnino zaradi prometne nesreče je potrebno priložiti več dokazil. Te vključujejo dokaze o prekinitvi delovnega časa ali kakršnih koli drugih stroškov, povezanih s prometno nesrečo. Prva stvar, ki jo morate predložiti, je izjava policije o dogodku in celotni raziskavi o prometni nesreči. To izjavo lahko pridobite tako, da se obrnete na mestni urad ali pa preprosto poiščete enega izmed številnih spletnih virou informacij. (Vendar morate biti previdni: ne vsi viri so zanesljivi.)

Druga stvar, ki jo morate priložiti, so računi za popravila vozila ter medicinske Stroške, ki ste jih imeli zaradi poškodb v nesreči. Tudi če ste šli samo na preventivni pregled pri zdravniku in ni bilo nobene poškodbe ali bolečine, lahko račun uporabite kot dokaz. Prav tako bi morali priložiti dokument o temeljitem pregledu avtomobila in popravilu mehanskih napak ali okvar. Vse to lahko ponovno pridobite od servisnega centra vašega avtomobila ali pa preprosto vprašajte prodajalca avtomobilov.

Tretja stvar je dobrodošla - potrdila o prekinitvi delovnega časa! Ta dokument podaja vašemu delodajalcu in potrjuje dejstvo, da ste bili primorani prekiniti delovne ure oziroma opravljanje določenih obveznosti zaradi posledic prometne nesreče. Tudi tu se boste morda morali obrniti na svojega delodajalca oziroma gospodarski organizatorji (na primer država), odvisno od tega, komu ste predhodno plačevali! In ne pozabite: to potrdilo velja le v primeru uspeha pri iskanju odgovornosti druge stranke!

Na koncu si lahko privošcite dodatno prepricevanje s fotografijami bolezni oziroma poškodb ter medicinskih strokovnjakov in/ali medicinskih certifikatov – ti bodo sluzili

 

Fotografije od poškodbe ali okoliščin nesreče

 

Prišli ste v prometno nesrečo in zdaj iščete odškodnino? V naslednjem članku bomo obravnavali različne dokumente, ki jih je potrebno priložiti k odškodninski zahtevku. (!)

Na primer, je treba priložiti fotografije poškodbe ali okoliščin nesreče. To storite tako, da posnamete slike in opišite svoje izkušnje v pisanem obliki. Fotografije bodo verjetno predstavljale enega od glavnih dokazov pri uveljavljanju odškodnine. Slike morajo biti jasne in ostre ter segati vsaj nekaj mesecev nazaj.

Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je izpolnjen obrazec policijskega preiskovalca. Ta obrazec bo potrdil dejstva o nesreči in predložen kot dokaz za odobritev zahteve za odškodnino. Na tem obrazcu lahko navedete podatke druge stranke v nesreči in morebitne informacije o morebitnih škodah vozila ali lastnin.

Nadalje boste morali predložiti tudi račune za popravila vozila ali drugih škod po nesreči. Čeprav lahko te stroške pokrijejo v vašem avtomobilskem zavarovanju, so ti računi še vedno eden glavnih dokazov pri uveljavljanju odgovornosti druge stranke ter iskanju odobritve vašega odrekveninskega zahtevka! Zato se prepričajte, da imate vsak račun shranjen!

In na koncu bodite pozorni na potrjevanje medicinskih strokovnjakov glede morebitnih telesnih poškodb ali travmastih simptomov, ki ste jih utrpeli med prometno nesrečo! Tukaj bi bilo idealno priložiti vsako potrdilo specialistov (na primer radiologov), pa tudi poroèila osebnega zdravnika oziroma specialista!

Skratka - če se spopadate s postopkih uveljavljanja vašega odrekveninskega zahtevka po prometni nesreči, ne pozabite na prilagodi fotograf

 

Prepisi in drugi dokazi o plačilih osigovatelja glede na tožbeno trpljenje

 

Vsak, ki je v prometni nesreči utrpel škodo, mora priložiti dokumente za svoj odškodninski zahtevek. Dokazi o plačilih osigovatelja so pomembni elementi tega postopka. Prepisi (računov) so eno izmed takih dokazil. (!) Pripraviti jih morajo stranke in vsaka trditev mora biti potrjena s podatki iz računa. To je lahko na primer datum plačila, količina denarja itd. Zato bo tožnik potreboval prepise za vsako trpljenje ali storitev, ki jo je prejel od osigovatelja. Prav tako bo moral navesti razloge za plačilo in pojasniti morebitne dvome glede njegove upravičenosti do odškodnine.

Ne smemo pozabiti tudi na druge dokaze o plačilih osigovatelja: potrdila o prevzemu položnice, izpise banke ali kreditnih institucij ter originalne račune oziroma nadomestne račune. Vse te morajo biti tudi ločeno pripravljene in hranijo se v arhivu tožnika skupaj z drugimi listinami, ki so bile predložene na sodišču.

Vsi ti podatki bodo pomagali tožniku dobiti popolno odškodnino zanjo utrpljeno škodo v prometni nesreči in ga varno usmerili skozi celoten postopek!

 

Potrdila o plačanih prispevkih osigovatelj

 

Prometne nesreče so lahko zelo boleče, zato je pomembno, da se škoda uveljavi. V tem primeru potrebujemo določene dokumente, da bi lahko odškodninsko zahtevo uspešno vložili. Eden izmed najpogosteje potrebnih dokumentov je potrdilo o plačanih prispevkih osigovatelja. (!) To je dokazilo, ki se preveri pred obravnavo odškodninskega primera in brez tega ni možno postopati naprej.

Ker gre za dolgotrajen proces, je treba biti pozoren na vsako malenkost in vse potrebne papirje priložiti v celoti. Potrdilo o plačanih prispevkih osigovatelja moramo vedno imeti pri sebi; čeprav morda ne vemo točno kdaj bomo ga potrebovali.

Torej, če ste udeleženec prometne nesreče in se borite za svojo pravico do odškodnine, bodite prepričani, da imate s sabo tudi tovrstni dokument! Brez njega si praviloma ne morete pridobiti odškodnine - pa naj bo ta majhna ali velika. Zato bodite pozorni in imejte pripravljen vse potrebne papirje!